K

Sydkustens at Pillehill - Brasseri & Vinbar - Gårdshotell

Adress: Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp Visa karta

Adress: Östra Vemmenhög 1126, 274 54 Skivarp

Sydkustens erbjuder konferensmöjligheter i en lugn och vacker miljö. Vi erbjuder, halvdags-, måltids- och heldagskonferenser för mindre och medelstora sällskap. Möjlighet att hyra hela gården för att få total enskildhet utan andras öron i en stilla och genuin miljö.

Sydkustens drivs av Jannike och Johan som efter många år i sälj- och internationella konsultroller kände att det var dags att göra något annat. Passionen har alltid varit matlagning, bakning och inte minst vin och annan dryck liksom att underhålla andra och få dem att må bra. Att starta en verksamhet med just det blev därför "a dream come true". Johan har erfarenhet av restaurangbranschen sedan tidigare och Jannike studerar för närvarande till sommelier. Värdfamiljen består även av Quintus, vår dalmatiner och tillika gästentertainer :-).
Vår fantastiska skånegård Pillehill är byggt 1870, men med mycket äldre historia än så, var förr känt i byn som där de fick det första utedasset inne. Bara en sådan sak! Idag är den nog mest igenkänt på sitt vackra läge högt upp på en ås med bronsåldersgravhögar på ena sidan, byn, härliga fält och havsutsikt åt anda. Utsikten är betagande! En riktig idyll, året om.

Sydkustens erbjuder sköna sängar, stora rymliga rum, nybakat till frukost och möjlighet att få med matpaket "to go" till stranden eller cykelturen. I ett stort inglasat uterum serverar vi mat under kvällarna. Ni kan också välja att avnjuta middagen inne i det mysiga brasseriet invid baren eller njuta ute under stjärnorna.

Givetvis har vi fullservice på konferenserna med tillgång till frukost, fika, lunch och middag samt möjlighet till olika tillval av aktiviteter.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Kapacitet
  Antal konferensrum: 11 Antal rum för konferensdeltagare (övernattning): 4 Totalt antal bäddar för konferensgäster: 31 Antal personer i biosittning: 20 Antal personer i ö-sittning: 16
 • Max antal konferensdeltagare
  50
 • Byggår
  1870
 • Senaste renovering
  2017
 • Telefonnummer
  +46 (0)411-53 20 10
 • Telefonnummer (Bokning)
  +46 (0)411-53 20 10
 • E-post
 • Kontaktperson
  Johan Lister och Jannike Briesenland Lister
 • Webbsida
 • Aktivitetertext
  Sydkustens at Pillehill erbjuder ett antal olika dryckes- och kombinerade provningar inom t ex öl-, vin-, mat, och whiskey. I samarbete med lokala partners erbjuds även paket med t ex golf och olika sorters fiske (hav, å, sjö). Naturen runt gården lämpar sig utmärkt för vandringar, joggingrundor och cykelturer. En av Skånes finaste stränder finns ca 2,5 km från gården. Rund utomhuspool (säsongsöppen) för drygt 10 personer finns i gårdens trädgård.
 • Restaurangtext
  I vårt brasseri satsar vi på lokala råvaror och i så lång grad vi kan ekologiska. Mat är en stor del av nöjet med att resa varför vi gärna vill bjuda er på det vi i trakten är bäst på. Internationella rätter varvas med skånska. Säsongsanpassat och gott. Laktosfritt finns alltid på menyn och hänsyn tas så klart till allergier och andra önskemål om specialkost. Livets vatten kan vi inte vara utan. Här satsar vi på kvalitét snarare än kvantitet och gärna på det lite udda, nya och GODA! Vinprovningar och liknande evenemang ordnar vi gärna. I baren satsar vi på lokala leverantörer av öl från mikrobryggerier i trakten som Hönsinge Hantwerksbryggeri och Remmerlöv Gårdsbryggeri. När andan faller på kan man av värden få sig till livs både historia och historier om gården och dess omgivning.