K

Naturattraktion Skurup - 9 träffar

Abbekås Hamn

Område: Skurup  Karta

Sevärdheter/besöksmål, Naturattraktion, Barn/familj [...] Fiskeläge, gästhamn, badbrygga och badstrand. Drivmedel och service för båtägare.

Bräknehus

Område: Skurup  Karta

Barn/familj, Vandring, Aktiviteter [...] Detta lilla skogsområdet med en elbelyst motionsslinga på 730 m ligger vackert precis vid foten av den välkända Skurupssilhuetten Zimmermans backe.

Hästhagens naturreservat

Område: Skurup  Karta

Övrigt, Barn/familj, Vandring [...] Svaneholms forna hästhage har förvandlats till en av landets finaste ängsbokskogar. Hästhagen ingår i natura 2000. Det betyder att skogsbacken är internationellt utvald och skyd...

Naturstigen vid Solsjön

Område: Skurup  Karta

Barn/familj, Vandring, Sevärdheter/besöksmål [...] Vandra längs den gamla banvallen från järnvägen mellan Rydsgård och Trelleborg och upptäck en av Skånes fågelrikaste sjöar, Solsjön.

Näsbyholmssjön

Område: Skurup  Karta

Fågelskådning, Aktiviteter, Vandring [...] Denna sjö har bildats efter den senaste istidens slut för ca 17000 år sedan. Den var före torrläggningen på 1860-talet södra Skånes största sjö.

Runstensrundan och Utsiktsleden

Område: Skurup  Karta

Barn/familj, Vandring, Sevärdheter/besöksmål [...] Vackert omgivet av en stor park och med en sjö norr om Rydsgårds gods finns här två leder.

Rydsgårds Naturpark och Naturstigen

Område: Skurup  Karta

Barn/familj, Vandring, Aktiviteter [...] Stenlabyrint, grillstuga och stigar ligger samlat i ett vackert naturområde. Naturstigen börjar på banvallen till den gamla Trelleborgsbanan i Rydsgård.

Stjärneholms borgruin

Område: Skurup  Karta

Fornlämningar, Naturattraktion, Barn/familj Ute på en ö i den lilla sjön strax norr om Lillesjö ligger den numera igenvuxna ruinholmen.

Vandra vid Svaneholm

Område: Skurup  Karta

Vandring, Aktiviteter, Sevärdheter/besöksmål [...] Lilla Slottsrundan (Jaktstigen) är en spännande natur- och kulturvandring i slottsmiljö. Stigen är 2,9 km och tillgänglighetsanpassad och kallas idag också för Hälsans stig, då ...

Kundservice

    Information Skurup
    Stora Torggatan 4
    274 80 Skurup
  • 0411- 536048,58
  • turist@skurup